1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Inte bara nostalgi

Luzern Raze.
Foto: Skivomslag

Fuzzfanatikern Luke Reilly, till vardags skivbolagshövding på PNKSLM, tröttnade på karantän, ringde några kompisar och hoppade in i en tidsmaskin. Med nålen inställd på 1998 – en tid då den enda rubrikvärdiga smittan i närtid var galna kosjukan – och en av Dick Dales gitarrer i bagaget kraschlandade han i Norman Cooks vardagsrum.

På vissa sätt påminner "International breakdown" om när Phil Spector samlade sitt skivbolag Philles gunstlingar i The Ronettes och The Crystals, med flera, och gjorde albumet "A Christmas gift for you". Men det här är inte nätt inslagen julmusik, utan en rejäl portion breakbeats med den sortens distade trummor och knapriga riff som tonsatte varannan video på MTV för drygt 20 år sedan.

Av den poppiga garagerocken som hörs på det första Lucern Raze-albumet "Stockholm one" återstår bara fragment, någon enstaka "Na na na"-kör. I stället har Reilly gjort ett producentalbum med genuint brittiska dansgolvsdängor där PNKSLM-favoriter som Chemtrails, Black Mekon, Shitkid, Sudakistan och nya utropstecknet Bryson the Alien – en Portlandbaserad rappare – bidrar till att upplevelsen blir mer än en nostalgitripp.

kbkbkbkbkb

Big beat

Lucern Raze
Titel: ”International breakdown"
Skivbolag: PNKSLM Recordings