Jude Law: "Det lättaste jobb jag haft"

Jude Law får konkurrens av en ny påve i nya säsongen av "The new pope". Men själv kallar skådespelaren de nya avsnitten för "det lättaste jobb jag någonsin haft".
Jude Law och John Malkovich spelar påvar i ”The new pope” som snart börjar visas på C More.
Foto: Cmore

Det har blivit dags för säsong två av Paolo Sorrentinos tv-serie om hur den unge amerikanen Lenny blir vald till påve. Men när serien börjar ligger Lenny i koma och Vatikanen söker och finner en ersättare, som spelas av John Malkovich. Därför heter serien nu inte längre ”The young pope” utan ”The new pope”.

– Det var det lättaste jobb jag någonsin haft. Jag började till och med sova några gånger när jag låg där, berättar Jude Law om inspelningen.

– Men det var fruktansvärt kallt. Vi filmade i ett underbart gammalt palazzo i Rom, men det fanns ingen centralvärme så mellan tagningarna täckte dom mig med filtar så jag inte skulle skaka av köld. Och sen rycktes de bort igen.

Inför lanseringen av den nya omgången har man gjort en trailer där Law iförd minimala röda badbyxor kommer upp ur havet och går förbi en samling unga kvinnor i bikini.

– Den scenen kom som en överraskning. Vi filmade en scen där jag i badbyxor går upp ur havet. Det var det enda. Nästa dag sa regissören Paolo Sorrentino ”du, jag har en ny idé”. Och plötsligt förstod jag varför det plötsligt vimlade av unga kvinnor i bikini på stranden, säger Jude Law och fortsätter:

– Jag trodde mina barn skulle tycka det var pinsamt att se scenen. Men de tyckte faktiskt att det var ok. De skrattade, tyckte det var kul. Men att den nu används som trailer för serien, det hade jag inte en aning om.

Hur har serien påverkat Jude Laws egen syn på religion? Han funderar lite och säger sedan:

– Ända sen jag var tonåring har jag varit nyfiken när det gäller frågor om tro och det spirituella. Jag tror på att man ska hitta sin egen andliga plats. När det gäller den katolska kyrkan har det varit intressant att se hur teatralisk den är, med kostymer, ljussättning, hur dom för sig. De vet hur man drar i gång en bra show.

– När jag skulle göra den första serien började jag studera katolicismen men bestämde mig sedan för att det viktiga var det mänskliga, att koncentrera mig på mannen jag skulle spela. Och i den nya serien ger han sig ut på en helt ny resa.

På senare år har katolska kyrkan varit utsatt för stark kritik, bland annat efter återkommande avslöjanden om sexuella övergrepp. Men Jude Law tycker inte att "The young pope" har bidragit till att ytterligare svärta ned bilden av kyrkan.

– Jag tror den katolska kyrkan tyckte om den första serien. Målsättningen från oss har inte varit att skambelägga eller förödmjuka eller döma. Paolo har gjort bra research. Det har de uppskattat. Och en rad kardinaler från runtom i världen har hört av sig till mannen som gjort de hattar jag hade. De ville ha likadana, så han tjänar en förmögenhet nu på att tillverka hattar till katolska kardinaler runtom i världen.

"The new pope" har premiär på C More den 26 januari.

Mycket pompa, ståt – och prästerliga hattar blir det i ”The new pope”, med John Malkovich, Silvio Orlando och Jude Law. ”En rad kardinaler från runtom i världen har hört av sig till mannen som gjort de hattar jag hade. De ville ha likadana”, säger Jude Law.
Foto: Gianni Fiorito

Fakta:

Jude Law

Namn: Jude Law.
Ålder: 46.
Bor: London.
Maka: Philippa Coan.
Barn: Iris Law, Rafferty Law, Rudy Law, Sophia Law, Ada Law.
Yrke: Skådespelare.
Tidigare filmer/tv-serier i urval: ”The talented mr Ripley”, ”AI”, ”The road to perdition”, ”Alfie”, ”The aviator”, ”The holiday”, ”Sherlock Holmes”, ”Anna Karenina”, ”The Grand Budapest Hotel”, ”Captain Marvel”, ”The young pope”.
Aktuell: I tv-serien ”The new pope”.

Läs mer

Sport

Nya rådet: Skjut upp alla matcher och cuper

Skåneboll väntas komma med ett nytt besked under dagen.

Sport

Skånes FF skjuter upp DM

Skånes Fotbollförbunds styrelse har beslutat att tills vidare skjuta upp DM-fotbollen som var på väg in i cupspelet.

Sport

Nytt kryss för Rybrink och U23-landslaget: ”En del kvar att jobba på”

Det svenska U23-landslaget, med Kristianstads DFF:s Josefine Rybrink från start i mittförsvaret, rundade av lägret i Marbella med att spela 1–1 mot Norge.

Sport

Angergård fortsätter som ordförande när KDFF siktar högt

Under onsdagskvällens årsmöte omvaldes Kent Angergård till ordförande i Kristianstads DFF.

Sport

Tre vackra mål vann försäsongsderbyt åt Bromölla

Ett klassavslut, en fin upprullning och ett distansskott.

Sport

Bladetsporten minns det lokala Idrottsåret 2019

Kommer du ihåg Årets...?