1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lynne kan fortfarande hantverket

71-årige Jeff Lynne har nytt material att visa upp och ELO låter ungefär som Electric Light Orchestra alltid har gjort.
Jeff Lynne fyller hantverksskickligt ut låtkatalogen.
Foto: Jonathan Short

Jeff Lynne har själv sagt att han med detta album vill förmedla en känsla av optimism. Men det han verkligen förmedlar är trygghet. Jeff Lynne’s ELO låter här ungefär som Electric Light Orchestra alltid har gjort. Ingen lär häpna över det och det är enkelt att förstå. ELO har fått nytt liv de senaste åren, förra albumet (det första på 15 år) sålde platina och på det följde en framgångsrik turné.

Här fyller Jeff Lynne hantverksskickligt ut låtkatalogen – i enstaka fall till och med förstärker, med den harmoniskt lättsmälta ”Help yourself” som ljusglimt. Och som det musiksnille han är gör han det med enkelhet, lekfullhet och så gott som på egen hand – i stort sett varje instrument på skivan spelas av Lynne själv.

Ibland blir det dock för mycket lek, som när han i ”Time of our life” sjunger om hur det känns att från Wembleys scen höra 60 000 fans sjunga låtar skrivna av honom i skenet av lika många upplysta mobiltelefoner. Samtidigt är det kanske i detta optimismen i så fall ligger, 71-årige Jeff Lynne njuter av att spela live och nu har han nytt material att visa upp.

kbkbkbkbkb

Pop

Jeff Lynne's ELO
Titel: ”From out of nowhere”
Skivbolag: Columbia