Radioprogram läggs ned efter SD-uttalande

Sveriges Radio P3 slutar sända UR-serien "Fakta eller feeling" sedan en av programledarna tagit ställning mot Sverigedemokraterna i SVT:s "Opinion live", rapporterar "Medierna" i P1.

– Det är oerhört allvarligt om public service tar partipolitisk ställning. En programledare blir ju en förlängd röst för kanalen så det är klart att det är något vi tar på allvar, säger Elin Andersson, ansvarig utgivare för programmet, till "Medierna".

Serien, som handlar om aktuella politiska frågor inför valet, är producerat av produktionsbolaget Munck för Utbildningsradion. Den hade premiär i P3 i juni och skulle ha sänts till och med oktober. Men nu läggs programmet ned och alla tidigare avsnitt och webbsidor kopplade till programmet har tagits bort.

Anledningen är att programledaren Emelie Ebbis Roslunds medverkan i "Opinion live" där hon pratade om Jimmie Åkessons uttalande om att lägga ner P3. Hon ska bland annat ha sagt att SD inte står för alla människors lika värde och att Sveriges Radio inte delar de värderingarna, skriver DN.

Rättad: I en tidigare version framgick det inte att programserien är producerad av Munck för UR och att Medierna var först ut med nyheten.

Läs mer

Jourhavande reporter

Irene: ”Allt som inte går SD:s väg är väl partiskt?”

Ibland är det många som vill komma till tals, ibland är det nästan tyst i luren och mejlen gapar tom. Därför vill jag påminna om att det ibland kan bli fördröjning innan inläggen kommer med, men de är inte bortglömda för det.

Kristianstad

Karl XII styrde sitt rike från Lilla Torg

Under ett par veckors tid hösten 1700 kom landet att regeras från Kristianstad.

Sport

Nyårsklassikern: Här är årets ”Lika som bär”

Mr Bean, ”Pennywise” och Boris Johnson – några av årets lokala sportprofiler.

Sport

Alliansen igång – här är lördagens alla matcher

Klassiska inneturneringen Alliansen har rullat igång och under lördagen spelas gruppspelet i Kristianstad Arena.

Lista

Här är decenniets mest minnesvärda sporthändelser – plats 50–41

Folkfest, läktarbråk och straffdramatik.

Sport

”Det har stabiliserat sig på den nivån”

Alliansen lottas i veckan