Annons

15 års fängelse för knivmord i Gävle

Brott • Publicerad 27 februari 2020
En man döms till 15-års fängelse för ett knivmord i Gävle. Arkivbild.
En man döms till 15-års fängelse för ett knivmord i Gävle. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man döms för mordet på en 25-åring i Gävle i slutet av september. 25-åringen knivhöggs i en centrumgalleria i stadsdelen Andersberg och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Både mordvapnet och kläder med offrets blod på hittades i den tilltalades bostad, han hade även blod från offret i ansiktet när han greps. Det fanns flera vittnen till händelsen som kunde peka ut honom som gärningsman.

Annons

"Den tilltalades version om en annan gärningsman och ytterligare en person är enligt tingsrättens bedömning en efterhandskonstruktion. Tingsrätten har funnit att den tilltalade ska dömas för mord", säger rättens ordförande Anita Wallin Wiberg i ett pressmeddelande.

Mannen dömdes även för tre fall av hot mot tjänsteman, ett fall av olaga hot, ett fall av misshandel och ett fall av försök till stöld. En enig rätt bestämde straffet till fängelse i 15 år. Han ska även betala totalt 246 000 kronor till offrets anhöriga.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons