Annons
Nyheter

15 års fängelse för våldtäkt och mordförsök

Brott • Publicerad 15 maj 2020
Norrköpings tingsrätt har dömt en man till 15 års fängelse och livstids utvisning för bland annat mordförsök och grov våldtäkt. Arkivbild.
Norrköpings tingsrätt har dömt en man till 15 års fängelse och livstids utvisning för bland annat mordförsök och grov våldtäkt. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

En 23-årig man i Norrköping våldtog och knivskar en kvinna som han tidigare haft en relation med. Därefter knivhögg han den nye mannen som kvinnan träffat.

Nu döms 23-åringen till 15 års fängelse och livstids utvisning för bland annat mordförsök och grov våldtäkt, rapporterar lokala medier.

Annons

Dramat inträffade i oktober förra året. Mannen kom till kvinnans bostad. Där våldtog och misshandlade han henne svårt. Bland annat högg han en kniv i kvinnans ben.

Den andre mannen lurades att komma till lägenheten. När han anlände kastade 23-åringen kokande vatten i ansiktet på honom. Han knivhögg honom sedan flera gånger. Den angripne fick livshotande skador.

Den 23-årige mannen har erkänt delar av det som han anklagats för. Förutom fängelsestraffet och utvisningen döms mannen även att betala skadestånd på drygt 400 000 till brottsoffren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons