Annons

Amerikaner uppges döda i raketattack i Irak

Irak • Publicerad 11 mars 2020
Taji, Irak.
Taji, Irak.Foto: TT

En militäranläggning norr om Iraks huvudstad Bagdad har träffats av tio raketer. Enligt ännu obekräftade uppgifter till Reuters och AFP har två amerikaner och en britt dödats i attacken.

Ett tiotal militärt anställda uppges ha blivit skadade av raketerna. Anläggningen ligger i Taji, strax norr om Bagdad.

Annons

Raketattacken är den 22:a i ordningen mot mål där USA:s militär är verksam sedan slutet av oktober förra året. Det framgår inte vem eller vilka som ligger bakom den. Vid tidigare tillfällen har USA riktat skulden mot grupperingar som stödjs av Iran.

Vid en av de tidigare attackerna har en amerikan dödats. Det var då som USA gick till motangrepp och anföll en Iranstödd milis på dess anläggningar i Irak och Syrien.

I upptrappningen som följde på det dödade USA den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani, varpå Iran besköt militärbaser i Irak där det fanns amerikanska soldater. Upptrappningen fick många att befara ett regelrätt krig mellan USA och Iran.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons