Annons

Tätt om EM-platserna efter azerisk skräll

Kroatiens fotbollsherrar tog VM-silver förra året, men i det pågående EM-kvalet går det inte lika lätt.
Borta mot tabelljumbon Azerbajdzjan blev det bara 1–1, och nu tätnar kampen om EM-platserna i grupp E rejält.
Fotboll • Publicerad 9 september 2019
Luka Modric gjorde mål, men hans Kroatien fick ändå nöja sig med en poäng, 1–1, i EM-kvalmatchen borta mot Azerbajdzjan. Arkivbild.
Luka Modric gjorde mål, men hans Kroatien fick ändå nöja sig med en poäng, 1–1, i EM-kvalmatchen borta mot Azerbajdzjan. Arkivbild.Foto: Darko Bandic/AP/TT

Luka Modric gav kroaterna ledningen på straff i den elfte minuten, men med 20 minuter kvar stod Tamkin Khalilzade för matchens prestation. 26-åringen fick bollen strax utanför straffområdet och trots en handfull motståndare runt sig sprang han rakt igenom försvarsmuren och tryckte in kvitteringen.

Det var Azerbajdzjans första poäng i det pågående kvalet till EM nästa år. Kroatien toppar fortsatt gruppen på tio poäng, men en EM-plats – de två främsta lagen tar sig dit – är långtifrån säker.

Annons

Slovakien slog samtidigt Ungern med 2–1 på bortaplan, och båda lagen skuggar nu Kroatien på nio poäng. Dessutom finns Wales, sex poäng och en match till godo, i samma grupp.

Det är tätt också i grupp C där Nordirland åkte på sin första förlust för kvalet när Tyskland vann med 2–0 i Belfast efter mål av Marcel Halstenberg och Serge Gnabry. Tyskland och Nordirland står båda på tolv poäng efter fem matcher medan Nederländerna, som vann 4–0 borta mot Estland, är tre poäng bakom efter fyra spelade matcher.

Ett lag som är väldigt nära EM är Belgien. 4–0 borta mot Skottland gör att VM-bronsmedaljören från i fjol har sex raka segrar och elva poäng till godo på trean Kazakstan med fyra omgångar kvar. Även tvåan Ryssland, 15 poäng, ser ut att ta sig till EM.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons