Annons
Nyheter

Bil krockade med träd och började brinna

Riksväg 15 stängdes av efter en bilbrand väster om Lönsboda. Bilen körde av vägen, in i ett träd och började sedan brinna.
Lönsboda • Publicerad 8 december 2019

– En bil har gått av vägen och åkt in i ett träd. Bilen är totalt utbränd, säger Janne Persson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Osby.

Larmet om branden i höjd med Rönneboda kom klockan 01.17 på natten till söndagen. Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis skickades dit.

Annons

En kvinna har förts till Centralsjukhuset Kristianstad med ambulans. Hon ska dock inte ha skadats allvarligt.

– Hon hade skador i ansiktet. Enligt uppgift ska en förbipasserande ha hjälpt henne ut ur bilen. Så det var verkligen ett rådigt ingripande, säger Janne Persson.

Han berättar att det även finns misstankar om att en person lämnat platsen. Detta dementerade sedan polisen.

– Vi fick inga utgående spår med hundarna så vi tror inte att det har varit någon mer i bilen, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Trädet ska inledningsvis ha blockerat halva vägbanan och det uppges vara halt på platsen. Det har även brunnit i skogen, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Vägen stängdes av i båda riktningarna. Trafikverket satte prognosen för när den kunde öppna igen till klockan 02.15. Sedan var det begränsad framkomlighet.

– Vi börjar avveckla här och sedan kommer polisen att vara på plats, sa Janne Persson från räddningstjänsten strax före klockan 02.30.

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons