Annons

Bilist svårt misshandlad av ungdomsgäng

Brott • Publicerad 13 oktober 2019
Ett ungdomsgäng misshandlade en bilist svårt i Borås på lördagskvällen. Arkivbild.
Ett ungdomsgäng misshandlade en bilist svårt i Borås på lördagskvällen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En ung man som körde genom Borås blev brutalt misshandlad av ett ungdomsgäng som tidigare kastat ägg på hans bil. Han vårdas nu på sjukhus med bruten käke och utslagna tänder, rapporterar lokala medier.

Mannen, som är i 25-årsåldern, körde genom centrala Borås vid 21.30-tiden på lördagskvällen. Enligt polisen upptäckte han då att tio till femton ungdomar kastade ägg mot bilen.

Annons

– Han har stannat och sagt till, och då har de här ungdomarna gett sig på honom med slag och sparkar, säger Jan Johansson, jourhavande förundersökningsledare till Borås Tidning.

Ungdomarna förstörde först bilen, innan de enligt tidningen drog ut mannen och misshandlade honom.

– Alla rutor var krossade och bilen alldeles bucklig, säger Jan Johansson till SVT Nyheter Väst.

Svårt skadad lyckades föraren till slut fly och ta sig till polisstationen, där ambulans tillkallades. Han vårdas på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg och hans tillstånd uppges vara stabilt.

Ingen misstänkt har ännu gripits.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons