1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Brand På Scans område var tömning av gasoltank

Flera undrade vad det var för brand på Scans område på Långebro på lördagsförmiddagen. De kan vara lugna. Det var en kontrollerad eldning. De stora lågorna kom från tömning av en gasoltank.
Stora lågor slog upp när en gasoltank skulle tömmas på Scans område på lördagsförmiddagen.
Foto: Lasse Ottosson

Räddningstjänsten fick på lördagsförmiddagen telefonsamtal från personer som hade sett lågor på Scans område nära motorvägen. Men allt var i sin ordning. Det var lågor från en tömning av en gasoltank som var planerad sedan tidigare. Tömningen utfördes mellan klockan 9 och 11 av företaget Österlens Gasservice.

– Vi besiktigar gasoltanken. Det ska göras vart åttonde år. Då ska gasoltanken tömmas för invändig inspektion, säger Kristian Eriksson, som äger Österlens Gasservice.

– Vi tömmer tanken på all kvarvarande gasol och pumpar ut allt vi kan, men det sista i tanken kan man tyvärr inte ta tillvara på, så det facklar vi upp. Det blir stora höga lågor när man tömmer den kvarvarande gasolen, säger han.

Från gasoltanken levereras gasol in till Scans anläggning. Besiktningen av gasoltanken gjordes på lördagen då produktionen låg nere på Scans anläggning, i samband med ett byte från olja till biogas.