Annons

Burmans tapp: "Frustrerande"

Han inledde piggt.
Sedan föll Jens Burman igenom och blev 21:a på 15 kilometer fritt i Davos.
Skidor • Publicerad 15 december 2019
Jens Burman. Arkivbild.
Jens Burman. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

25-åringen var det på förhand stora svenskhoppet och kom från en färsk sjundeplats i Lillehammers skiathlon förra helgen. Inledningen av loppet i schweiziska Davos talade för en ny framskjuten placering.

Burman satte hög fart direkt och var uppe på sjunde plats efter tre kilometer – knappt tolv sekunder efter dåvarande ledaren Iivo Niskanen, Finland – men tappade sedan successivt och slutade 21:a, 1.13 minuter efter norske vinnaren Simen Hegstad Krüger.

Annons

– Det kändes bra i kroppen, men resultatet visade något annat. När det känns så bra är det frustrerande, tycker jag, säger Burman till Aftonbladet.

Han har ingen förklaring till tappet.

– Nej, ingen aning. De andra åkte snabbare, säger Rätansonen, som var tolva i Davos i fjol.

Bäste svensk för dagen blev i stället Johan Häggström på 15:e plats. Det är det bästa han har gjort i ett distanslopp i världscupen.

Simen Hegstad Krüger tog sin första individuella seger sedan OS-guldet i skiathlon 2018. Han var 19 sekunder före ryske tvåan Sergej Ustiugov och 20 sekunder före hemmaåkaren Dario Cologna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons