Annons
Nyheter

Chans att tjäna en slant på drottningens tal

När drottning Margrethe håller sitt årliga nyårstal lyssnar danskarna. Intresset för "dronningens" ord är stort och det går även att spela på innehållet.
I år är ordet "gränsen" det ord flest satsat pengar på.
Danmark • Publicerad 31 december 2019
Danmarks drottning Margrethe. Arkivbild
Danmarks drottning Margrethe. ArkivbildFoto: Niels Hougaard/AP/TT

Drottning Margrethe håller i år sitt traditionella nyårstal för 48:e gången. Många danskar bänkar sig för att lyssna och för en del är det extra spännande att höra vad monarken har att säga. Många har nämligen utnyttjat möjligheten att satsa pengar på vilka ord som finns med.

Ord som "gränsen" och "säkerhet" tillhör de mest spelade och som ger mellan 1,75 och 3 gånger insatsen, förklarar Peter Emmike Rasmussen, oddsansvarig på spelbolaget Danske Spil.

Annons

Det är inte invandring och gränsskydd som drottningen antas tala om utan att det 2020 är 100 år sedan Sönderjylland återförenades med resten av Danmark. Danmark förlorade tre hertigdömen i det dansk-tyska kriget 1864, men efter första världskriget anslöts delar av Slesvig till Danmark.

Det är femte året som Danske spil erbjuder spel på drottningens nyårstal, och intresset är stort enligt Peter Emmike Rasmussen.

Den som tror att drottningen kommer att nämna "Notre Dame", efter storbranden i Paris, får till exempel tillbaka 15 gånger pengarna.

Drottningens tal hålls klockan 18 på nyårsaftonen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons