Annons

Danny: "Drömt om det här i 13 år"

Först väntar utsålda kvällar i Göteborg, sedan åker Danny Saucedo ut i landet med "The runaway show".
Musik • Publicerad 29 oktober 2019
Danny Saucedos "The runaway show" spelas i höst i Göteborg och når till våren arenor runt om i Sverige. Pressbild.
Danny Saucedos "The runaway show" spelas i höst i Göteborg och når till våren arenor runt om i Sverige. Pressbild.Foto: Mats Bäcker

Sångare, dansare, regissör och designer, i "The runaway show" gör Danny Saucedo det mesta. Repetitionerna har gått in i slutskedet inför premiären på The Theatre i Göteborg på torsdagen, den 31 oktober – den första av 30 utsålda kvällar.

Till våren tar han showen på turné, hans första som soloartist.

Annons

– Jag har drömt om detta sedan jag satte i gång med artisteriet för 13 år sedan. Jag har väntat så här länge för att förbereda mig och skaffa mig en repertoar som är stor nog för att folk ska känna igen musiken, säger han.

Storsatsning

Scenen i "The runaway show" är utformad som en catwalk och Danny Saucedo har skapat en klädkollektion enbart för konserttillfällena. På scenen får han sällskap av tio dansare och kapellmästaren Pontus Persson. Dessutom har han gjort regidebut med en "kärlekshistoria från frö till uppbrott" som ska ge musiken på konserterna ett visuellt lager.

Han säger att showen strävar efter samma "bombastiska" konsertproduktion som popstjärnor på andra sidan Atlanten levererar.

– Jag är glad att det här har tagit så stora proportioner, det har blivit det amerikanska uttrycket som jag själv alltid har eftersträvat.

Återförenades med EMD

Men Danny Saucedo står inte bara på scen i höst. Han syns även i årets säsong av "Så mycket bättre" i TV4 och beskriver inspelningarna som mer lustfyllda än när han medverkade i programmet 2016.

– Förra gången var jag nervös och kände inte artisterna, förutom Tommy Nilsson, och det var mycket press.

I programmet återförenas EMD, trion som utöver Danny består av de tidigare "Idol"-deltagarna Erik Segerstedt och Mattias Andréasson. Danny hoppas nu kunna inkludera sina gamla vapendragare i vårens turné.

– Jag tror inte att jag kan få med mig dem fysiskt varje gång, men förhoppningsvis digitalt på något sätt. Men om turnén landar i Stockholm tror jag säkert att jag får med dem.

Samarbetar med Einár

Nyligen släppte Danny låten "Tänker på mig" med rapparen Einár och Dj Black Moose. Det oväntade samarbetet mellan 33-årige Danny och 17-årige Einár uppstod efter att Dj Black Moose av en händelse hört låten, som Danny skrev för fyra år sedan.

– Han undrade vad jag hade för planer med den. Jag sa att jag inte riktigt visste och då sa han: "Snälla, skulle jag kunna få släppa den med dig om jag får till en feature med Einár?".

Annons

Under arbetets gång lärde Danny känna en ung rappare med en iver och ett driv som han kunde känna igen från sig själv i unga år.

– Sedan kanske jag inte håller med i allt han skriver om och det får stå för honom. Han är väldigt ung. Men jag ser att den här killen har så mycket potential och om han har rätt människor omkring sig och håller fokuset så kan han ta sig väldigt långt.

TT: Ni har inga planer på att fortsätta ert samarbete?

– Det vet man aldrig. Vi kanske har en återträff om några år.

Oskar Carlsson/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons