Annons

Exmake döms för knivmord

En man döms till livstids fängelse för att ha knivmördat sin tidigare hustru. Åklagarsidans linje har hela tiden varit att mordet var hedersrelaterat.
Brott • Publicerad 30 september 2019
Kvinnan hittades med stickskador utomhus vid en återvinningsstation i december förra året i Mölnlycke, öster om Göteborg. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. Arkivbild.
Kvinnan hittades med stickskador utomhus vid en återvinningsstation i december förra året i Mölnlycke, öster om Göteborg. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Göteborgs tingsrätt skriver i domen att hedersmotivet är tveksamt, framförallt eftersom den dömde mannen hela tiden har förnekat det. Däremot understryks att han är tydligt påverkad av kulturen han har vuxit upp i.

– Vi är inte nöjda med att tingsrätten är tveksam till om det är hedersrelaterat, men vi vill understryka att tingsrätten ändå anser att brottet är så pass allvarligt att lagens strängaste straff döms ut, säger Lotta Nielsen.

Annons

I december förra året hittades kvinnan med stickskador vid en återvinningsstation i Mölnlycke, öster om Göteborg. Mannen hade begett sig hem till kvinnan med en kniv och även en skarpladdad pistol. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. Mannen ringde själv polisen efter gärningen och greps samma dag.

Sedan skilsmässan hade kvinnan gift om sig med en annan man och vid flera tillfällen tvingats motta hot från exmaken.

– Vi, och tingsrätten, anser att det var ett välplanerat och hänsynslöst mord, säger Lotta Nielsen.

Mannen döms för mord, olaga hot och vapenbrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons