Annons

F1: Azerbajdzjans GP skjuts upp

Formel 1 • Publicerad 23 mars 2020
Azerbajdzjans GP skjuts upp. Arkivbild.
Azerbajdzjans GP skjuts upp. Arkivbild.Foto: Sergei Grits/AP/TT

Formel 1-säsongen flyttas fram ytterligare på grund av det nya coronaviruset. Azerbajdzjans grand prix skulle ha genomförts 7 juni men skjuts nu upp, meddelar F1 på sin hemsida. Det innebär att Kanadas grand prix, planerat till 14 juni, eventuellt blir premiärloppet för säsongen 2020.

Azerbajdzjans GP är det åttonde F1-loppet som antingen skjuts upp eller ställs in. Sedan tidigare är GP i Bahrain, Vietnam, Kina, Nederländerna och Spanien uppskjutna medan den ursprungliga premiären i Australien och det klassiska stadsloppet i Monaco är helt inställda.

"Formel 1 och Fia (Internationella bilsportsförbundet) kommer nu att arbeta för att lägga ett nytt schema för säsongen 2020 och kommer att konsultera med stallen, men som tidigare är bestämt kommer det nya schemat inte behöva deras godkännande för att gälla", sade F1-chefen Chase Carey i ett pressmeddelande förra veckan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons