Annons
Nyheter

Fängelse för smygfotande i omklädningsrum

Brott • Publicerad 23 april 2020
En man i Borås får två års fängelse bland annat för att ha smygfotat ett stort antal kvinnor i ett omklädningsrum. Arkivbild.
En man i Borås får två års fängelse bland annat för att ha smygfotat ett stort antal kvinnor i ett omklädningsrum. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i 30-årsåldern har dömts till två års fängelse bland annat för att under flera års tid ha smygfotat kvinnor i ett omklädningsrum, skriver Borås Tidning. Han har också via en dold kamera i en dusch vid flera tillfällen filmat och fotat ett naket barn.

Det hela avslöjades då mannen, som var mellanchef på ett Boråsföretag, i fjol misstänktes för stölder i mångmiljonklassen från sin arbetsgivare.

Annons

Polisen hittade över en miljon kronor i kontanter som mannen hade gömt, men även ett antal usb-minnen med smygfotat och -filmat material. Filerna var daterade så lång tillbaka som 2013.

Mycket av materialet kom från ett omklädningsrum vid ett gym i Borås. Mannen ska ha fotat och filmat genom en bastudörr och ett ventilationshål. Totalt handlar det om hundratals bilder och filmer.

Mannen har erkänt i förhör och döms för kränkande fotografering, barnpornografibrott och flera grova stölder.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons