Annons
Nyheter

Fem "strategiskt viktiga" personer gripna

Brott • Publicerad 26 maj 2020
Fem personer har gripits i samband med polistillslag i Södertälje. Arkivbild.
Fem personer har gripits i samband med polistillslag i Södertälje. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fem personer har gripits efter polistillslag mot flera adresser i Södertälje. Samtliga räknas som "strategiskt viktiga" personer med kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket.

"De här personerna är väldigt viktiga för oss i vårt arbete mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. De är strategiskt viktiga för nätverkets organisation och den brottslighet som nätverket bedriver. Dagens gripanden är också en del i att få stopp på sprängningarna och det stora antalet utpressningar som pågår mot boende i Södertälje", säger insatsansvarige Daniel Löfgren på polisens hemsida.

Fyra personer mellan 27 och 54 år har anhållits misstänkta för bland annat allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott, grov utpressning samt försök till grov utpressning. Vid insatsen beslagstogs vapen och kontanter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons