Annons
Nyheter

Florens stolthet delar ut avståndsvarnare

Italien • Publicerad 16 maj 2020
Besökare till Florens katedral Santa Maria del Fiore ska bära en manick som gör att människor håller säkert avstånd i virustider. Arkivbild.
Besökare till Florens katedral Santa Maria del Fiore ska bära en manick som gör att människor håller säkert avstånd i virustider. Arkivbild.Foto: Marianne Løvland/NTB Scanpix/TT

Besökare till den berömda katedralen i Florens ska utrustas med en liten anordning som varnar om någon annan kommer närmare än två meter.

En talesperson för Basilica di Santa Maria del Fiore, eller il Duomo, stoltserar med att vara först i världen att använda en sådan apparat i ett museisammanhang och med syfte att hålla säkert virusavstånd.

Annons

Manicken kommer att pipa lågt, vibrera och blinka om tvåmetersgränsen inte hålls. Efter besöket desinficeras varnaren och återanvänds.

Katedralen, Duomo-museet och den angränsande dopkyrkan kommer att öppna inom de närmaste dagarna, efter att ha varit stängda sedan början av mars på grund av pandemin.

– Det blir ett begränsat antal besökare till monumenten och museet. Till en början är inträdet fritt. Det är en gest för att välkomna folk tillbaka, säger museichefen Timothy Verdon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons