Annons

Förskollärare slog barn – döms för misshandel

Brott • Publicerad 19 mars 2020
En förskollärare döms av Lunds tingsrätt för misshandel sedan pedagogen gett en sexåring en örfil i kapprummet. Arkivbild.
En förskollärare döms av Lunds tingsrätt för misshandel sedan pedagogen gett en sexåring en örfil i kapprummet. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En förskollärare döms av Lunds tingsrätt för ringa misshandel efter att ha gett en sexåring en örfil på en förskola, rapporterar Sydsvenskan.

Pedagogen togs efter händelsen ur tjänst och flyttades till en annan kommunal förskola. I nuläget är det inte bestämt om förskolläraren får behålla jobbet.

Annons

– När man är dömd sonar man sitt straff. Det tar vi hänsyn till, men också om allmänheten har förtroende för vår verksamhet och om vår verksamhet har förtroende för den här personen, säger kommunens förhandlingschef Ann-Sophie Nykrans Svedhem till tidningen.

Pedagogen har i rätten berättat att pojken var utåtagerande och hade rätt till särskilt stöd, men under en period var det i stället den ordinarie personalen som fick ta hand om barnet.

Den aktuella dagen hade det varit lite stökigt och när en pedagog skulle ta på pojken, som vägrade gå ut, regnkläderna viftade han till med händerna och fick in ett slag i ansiktet på förskolläraren. Den anställde svarade då med att ge pojken en örfil, vilket bevittnades av en kollega.

Påföljden blir dagsböter. Pojken får ett skadestånd på 5 000 kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons