Annons
Nyheter

Fortsatt distansplugg för Malmös studenter

Coronaviruset • Publicerad 19 maj 2020
Det blir fortsatt distansundervisning på Malmö universitet under höstterminens första halva. Arkivbild.
Det blir fortsatt distansundervisning på Malmö universitet under höstterminens första halva. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Studenterna på Malmö universitet får fortsätta plugga på distans under höstterminens första halva till och med den 8 november, rapporterar Sydsvenskan. Undervisning, examinationer och disputationer ska ske digitalt, meddelar ledningen. Vissa undantag kan göras, exempelvis för undervisning och examinationer som kräver fysisk närvaro. I juni kommer besked om detta, uppger universitetet.

Även Högskolan i Borås har sedan tidigare fattat beslutat om digital undervisning under den första halvan av höstterminen, om inte virusläget ändras. På universiteten i både Linköping och Umeå har man som utgångspunkt att återgå till campusundervisning i höst, men det kan ändras beroende på myndigheternas och regeringens rekommendationer. Uppsala universitet uppger att det är oklart när man kan återgå till undervisning i lokalerna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons