Annons
Nyheter

Gör som Lund – hönsbajs sprids i Linköping

Coronaviruset • Publicerad 30 april 2020
Hönsskit – bra för gräsmattan och för att skingra valborgsfestare. Arkivbild.
Hönsskit – bra för gräsmattan och för att skingra valborgsfestare. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

"Alla medel" skulle tas till för att förhindra festandet och stora folksamlingar på valborgsmässoafton i Linköping, för att minska spridningen av coronaviruset. Det beslutade kommunen i onsdags, rapporterar SVT Öst.

Parken Trädgårdsföreningen är en av de populära festplatserna och först tänkte man plöja upp gräsmattorna i parken. Nu har man i stället valt samma stinkande taktik som Lund – hönsbajs.

Annons

– Vi vet att Trädgårdsföreningen är en populär plats i staden för att fira valborgsmässoafton. I stället för att plöja upp gräset kommer vi i morgon (torsdag) att sprida ut hönsgödsel i parken. Om det visar sig att man förflyttar sig till andra parker kommer vi att göra likadant där, sade kommunalrådet Muharrem Demirok (C) i onsdags till SVT.

Insamlingen av hönsgödsel pågick under hela onsdagen, säger Muharrem Demirok.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons