Kacaniklic bakom Hammarbys gruppseger

Fyra mål på tre matcher.
Alexander Kacaniklic trivs i svenska cupen.
Fotboll • Publicerad 8 mars 2020
Alexander Kacaniklic låg bakom 1–0 och satte själv 3–0 i Hammarbys hemmaseger mot Gif Sundsvall i svenska cupen. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Två mål mot Varberg, ett mot Brommapojkarna och så avslutades svenska cupens gruppspel med ytterligare en fullträff.

Alexander Kacaniklic tog ner bollen på bröstet och placerade sedan behärskat in Hammarbys 3–0-mål i hemmamötet med Gif Sundsvall.

– De två första var väl de som det ska bli mål på … sedan fick jag lite tur på sista, men mål är mål, säger den 28-årige mittfältaren till C More och syftar på sina två tidigare missade lägen på Tele2 arena.

– Vi har börjat säsongen väldigt bra i cupen, och för egen del också. Det är alltid kul att göra poäng men i slutändan är det alltid viktigast att hjälpa laget och att vi vinner.

Låg bakom 1–0

"Hjälpa laget" var precis vad han gjorde i gruppavslutningen. Bortsett från målet i 73:e minuten låg han även bakom ledningsmålet. 35 sekunder in i andra halvlek slog han inlägget som anfallaren Aron Jóhannsson mötte med pannan och nickade in 1–0.

Darijan Bojanic och Muamer Tankovic gjorde Hammarbys övriga mål.

Med segern vann Hammarby gruppen på maximala nio poäng och med målskillnaden 11–1.

MFF vidare efter gruppseger

Malmö FF fick vänta till 70:e minuten innan första målet prickades in hemma mot AFC Eskilstuna. Efter Anders Christiansens klackmål satte Lasse Nielsen 2–0 och Eric Larsson 3–0, och därmed säkrades gruppsegern, nio poäng och hela 13–1 i målskillnad.

Häcken ordnade avancemang i gruppfinalen mot Östersund. Hemmamötet slutade med en 2–0-seger efter mål av Daleho Irandust och Godswill Ekpolo.

Elfsborg avgjorde sent borta mot Örebro, i 88:e minuten, genom inhopparen Marokhy Ndiones 1–0 och får därmed fortsätta i cupen.

Sedan tidigare är även Mjällby, Falkenberg och IFK Göteborg vidare.

Kvartsfinalerna lottas under måndagen, efter Jönköpings Södras hemmamöte med Örgryte och AIK:s match mot Kalmar FF på Friends arena.