1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En bank i Hässleholm utsattes för olaga intrång och skadegörelse under natten.
I Malmö inträffade två sprängningar, varav en vid en stängd nattklubb.
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man ska ha slagit sönder en ruta och tagit sig in i banklokaler i Hässleholm vid 01-tiden på tisdagen. Mannen omhändertogs av polisen.

Två explosioner har inträffat i Malmö under natten mot tisdagen.

Första larmet kom strax efter klockan 02 från en trappuppgång i Rosengård. Den andra kom en dryg timme senare från Adelgatan i centrala Malmö, utanför en nattklubb, som var stängd vid tillfället.

– Det är ett antal uppringare, rätt många på den första och kanske några färre på den andra. Det har ju exploderat någonting på båda ställena. Platserna är avspärrade och nationella bombskyddet och kriminaltekniker håller på på den första, och har påbörjat på den andra, säger Tommy Bengtsson vid polisen.

Bilder från platserna visar på omfattade skador vid entréerna. Polisen vet inte vad som ligger bakom händelserna. Ingen person ska ha kommit till skada vid explosionerna. (TT)

Sverige

Fyra personer har anhållits misstänkta för mordförsök i samband med ett evenemang i Ljungby.

Två personer, män eller pojkar, blev enligt P4 Kronoberg svårt knivskadade vid händelsen, som inträffade på måndagskvällen.

När polisen kom till platsen hade gärningspersonerna försvunnit från platsen, och söktes med bland annat hjälp av helikopter. (TT)

Världen

Stöld av timmer för miljardbelopp har utlöst en djup politisk kris i Gabon.

En ny regering med tio färre ministrar presenterades på måndagen sedan president Ali Bongo i sitt första tv-sända tal efter en tids vård i Marocko begärt en regeringsombildning.

I februari och mars hittade och beslagtog myndigheterna 392 containrar med 5 000 kubikmeter illegalt avverkat fridlyst rosenträ hos kinesiska bolag i hamnen i Owendo. Värdet på virket har uppskattats till mellan 2,3 och 7,4 miljarder kronor. Men i slutet av april var plötsligt 353 av containrarna borta.

Omkring 200 av de stulna containrarna återfanns senare. (TT)

Israels hårt prövade premiärminister Benjamin Netanyahu, som nyligen tvingades utlysa nyval efter att ha misslyckats med att bilda en koalitionsregering, kommer att infinna sig i rätten i oktober.

– Vi kommer att vara där, meddelade Netanyahus familjeadvokat på måndagen, sedan åklagare avslagit premiärministerns begäran om att skjuta upp förhandlingarna.

Netanyahu anklagas för korruption i form av mutbrott, bedrägeri och trolöshet mot huvudman. Bland annat misstänks han ha betalat medieägare för att publicera positiva nyheter om honom. Själv har Netanyahu brännmärkt anklagelserna som "en häxjakt". (TT)