Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Barnvagn brann i Bromölla. Olyckor på E22. Polisjakt i Malmö.
Publicerad 1 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En barnvagn ska ha brunnit i ett cykelförråd i Bromölla på lördagskvällen.

Branden var redan släckt när räddningstjänsten kom fram till platsen. Inre befäl uppger att inga personer ska ha kommit till skada.

Annons

Vad som orsakade branden är oklart. Larmet kom klockan 23.45.

En personbil krockade med en älg på E22 vid Tollarp sent på lördagskvällen.

Larmet om olyckan i riktning mot Kristianstad kom strax efter klockan 23.30. Räddningstjänst och ambulanspersonal var på plats.

En person åkte i bilen och ska ha klagat på nacksmärtor och ont av glassplitter efter olyckan. Älgen avled.

Vägen stängdes av en stund, men strax efter klockan 00.30 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på platsen igen.

Tidigt på söndagsmorgonen ska en singelolycka med personbil ha skett på E22 öster om Kristianstad.

Larmet om olyckan i höjd med Fjälkinge kom klockan 06.23. Olyckan ska ha inträffat i östlig riktning på E22.

Bilen uppges ha åkt in i ett vajerräcke. Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis skickades till platsen.

Föraren ska inte ha skadats fysiskt vid olyckan. Ingen ambulans är därför kallad till platsen.

Bilen behövde bärgas därifrån.

Annons

Trafiken ska ha påverkats mycket efter olyckan. Strax före klockan 08 meddelar Trafikverket att det är full framkomlighet på platsen igen.

Efter att en bilist vägrat stanna för polisen tog flera polisbilar upp jakten på fordonet, som enligt Sydsvenskan ska ha kört i hög hastighet genom Malmö under natten mot söndag.

Strax före klockan tre tappade föraren av den misstänkta bilen kontrollen och krockade med en annan bilist samt en polisbil.

Sydsvenskan skriver att fyra personer försökte springa från platsen men stoppades och greps av polis.

Ingen person skadades allvarligt. Varför polisen försökte stoppa bilen från första början är oklart. (TT)

Två brottsmisstänkta personer har gripits i Trelleborg under natten. Polisen vill på söndagsmorgonen inte uppge några detaljer i fallet.

Världen

Minst tio misstänkta ligamedlemmar och fyra poliser har dödats i en eldstrid i Villa Unión i delstaten Coahuila, nära Mexikos gräns till USA.

På bilder som har lagts ut på sociala medier ser byn ut som en krigszon – med svarta rökmoln och utbrända bilar fulla med kulhål. Myndigheter beskriver det hela som en attack mot borgmästarens kontor i Villa Unión, troligen utförd av Cartel Del Noreste, en stor narkotikaliga.

Knarkvåldet är i fokus längs gränsen USA-Mexiko efter en massaker på mormoner för en månad sedan. USA har signalerat krafttag mot ligorna, och antytt åtgärder som kan sträcka sig in i Mexiko.

President Andrés Manuel López Obrador svarar att Mexiko inte kan tolerera att grannlandet ingriper på sydsidan gränsen, men att man gärna tar emot stöd och hjälp. (TT)

Annons

Två personer har lynchats av en folkmassa som anklagade dem för att vara med i en ökänd milisgrupp i östra Kongo-Kinshasa, rapporterar nyhetsbyrån AFP:s utsände i staden Beni.

De två, en man och en kvinna, var civilklädda, men ammunition har sedan hittats bland deras tillhörigheter.

Anklagelserna går ut på att de hade kopplingar till ADF, en milis med band till extremislamister i Uganda som är ansvarig för många dödliga dåd i området. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Anton JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons