Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man kom in akutmottagningen på sjukhuset i Kristianstad i natt med stickskador. Några timmar senare ska ytterligare en man med skärskador ha anlänt till samma sjukhus.
Publicerad 12 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Vid 03.30-tiden på söndagen ska en knivskuren man i 20-årsåldern ha anlänt till akuten på sjukhuset i Kristianstad. Enligt region Skåne betecknades hans skador initialt som livshotande. Vad som har hänt mannen är ännu oklart. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök.

Annons

Strax innan 06 ska ytterligare en man med stick- eller skärskador kommit in till akutmottagningen på sjukhuset i Kristianstad. Skadeläget är i nuläget okänt, uppger polisen.

Sverige

Branden i en industribyggnad i Södertälje kommun var vid 07-tiden ännu inte helt släckt, men under kontroll, uppger räddningstjänsten.

– Läget är bra. Vi håller på att avveckla våra resurser, säger Per Tillander, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

– Vi går in i ett eftersläckningsskede, det är lite glödhärdar som man måste jobba lite längre med.

Räddningstjänsten larmades klockan 01.40 natten mot söndag efter en explosion i byggnaden, rapporterar Länstidningen Södertälje.

Det är en mindre del av byggnaden som skadats, enligt räddningstjänsten.

Ingen person är skadad. Hur branden startade är okänt. (TT)

Världen

En brandman i delstaten Victoria omkom när han försökte släcka en brand i East Gippsland. Sammanlagt har nu 28 personer dött i samband med bränderna i Australien sedan september i fjol.

Annons

Väderförhållandena i området var på söndagen förhållandevis gynnsamma, men räddningstjänstchefen i Victoria, Andrew Crisp, varnar för att faran långt ifrån är över.

– Det här kommer att hålla på till åtminstone slutet av mars, säger han enligt SBS. (TT)

USA:s president Donald Trump varnar Iran för att slå ner hårt mot de i landet som protesterar mot Irans nedskjutning av det ukrainska passagerarplanet.

I en serie tweetar på såväl engelska som persiska uppmanar han regeringen att tillåta människorättsorganisationer att övervaka demonstrationerna, och hälsar demonstranterna att USA står bakom dem.

Enligt den halvstatiga nyhetsbyrån Fars deltog mellan 700 och 1 000 personer i en demonstration i Teheran. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons