Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Skåne.
Publicerad 7 mars 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En taxichaufför i Borås blev under natten misshandlad och bestulen på sin bil av en kund, uppger polisen.

Annons

Taxitjuven, en man i 45-årsåldern, försökte sedan köra på chauffören och krockade efter en vansinnesfärd med en stor sten.

– Gärningsmannen är avförd med ambulans till sjukhus. Jag har inte någon status på hans tillstånd, men det var en ganska rejäl krock. Det blev en rätt våldsam trafikolycka, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Mannen misstänkts för försök till grov misshandel samt grovt rattfylleri och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

– Anledningen till att det är försök till grov misshandel är att han har försökt köra över taxichauffören efter det att han hade kommit över bilen, säger Gunneng. (TT)

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit bortförd i en bil utanför Jönköping.

Polisen larmades på fredagskvällen om ett bråk och hittade senare den bortförde mannen vid en vägkant. En förundersökning om mordförsök, människorov och grovt olaga hot har inletts, uppger polisen på sin hemsida.

Ingen har gripits och polisen är intresserad av att komma i kontakt med vittnen till händelsen. (TT)

Världen

Minst 21 personer ombord på det kryssningsfartyg som sedan i onsdags kväll avvaktar till havs utanför San Francisco har smittats av coronaviruset, uppger myndigheterna.

Drygt 3 500 personer, besättningsmedlemmar och passagerare, befinner sig ombord Grand Princess. Dock har bara 46 av dem testats för viruset.

Annons

Vicepresident Mike Pence säger att fartyget ska föras till en icke-kommersiell hamn där samtliga ombord ska testas. (TT)

Norwegian ställer in alla flyg från Oslo till Milano, uppger flygbolaget i ett pressmeddelande. Anledningen är att norska UD avråder från resor till Italien. Flygstoppet gäller tills vidare.

Bolaget har inte uppgett om flyg till Milano från Sverige också kommer att ställas in.

Tidigare i veckan meddelade SAS att de ställer in alla flygningar till Norditalien på grund av coronaviruset. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons