Annons
Nyheter

Hönsgödsel och drönare mot studenternas fest

Stadsparken i Lund spärras av och övervakas med polisdrönare för att tiotusentals studenter inte ska kunna ha sin traditionella valborgsfest.
Dessutom sprids ett ton hönsgödsel ut.
Coronaviruset • Publicerad 29 april 2020
Stadsparken i Lund har stängts för att spontanfesten med tusentals studenter på valborgsmässoafton inte ska kunna uppstå på grund av risken för smittspridning av coronaviruset. Arkivbild.
Stadsparken i Lund har stängts för att spontanfesten med tusentals studenter på valborgsmässoafton inte ska kunna uppstå på grund av risken för smittspridning av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I Stadsparken i Lund samlas varje valborgsmässoafton mängder av människor till en spontanfest. Men under rådande coronapandemi anses det olämpligt och parken har spärrats av.

Kommunen tar nu nästa steg för att göra parken än mer ogästvänlig. Ett ton hönsgödsel ska spridas ut på gräsmattorna, rapporterar Kvällsposten.

Annons

– Mot bakgrund av att vi har ett läge där Lund mycket väl kan bli något slags epicentrum för smittspridning under sista april så tycker jag som miljönämndens ordförande att det var ett gott initiativ. Vi får både möjlighet att göda gräsmattorna i parken och samtidigt så kommer det att stinka och då är det kanske inte så trevligt att sitta och dricka öl i parken, säger Gustav Lundblad (KD), ordförande i miljönämnden, till Sydsvenskan.

Om inte hönsgödsel räcker för att hålla festsugna borta så har polisen koll. Parken och andra strategiska delar av Lund kommer att övervakas med kamerautrustad drönare under torsdagen, meddelar polisen på sin hemsida.

När kommunen i mitten av april aviserade att stadsparken ska stängslas in uppgav man även att underhållsarbete ska genomföras i parken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons