Annons

Hovrätt fastställer straff för strypmord

Brott • Publicerad 20 januari 2020
Hovrätten fastställer straffet på 16-års fängelse för den 29-årige man som dömts för mordet på sin före detta flickvän i Kalix. Arkivbild.
Hovrätten fastställer straffet på 16-års fängelse för den 29-årige man som dömts för mordet på sin före detta flickvän i Kalix. Arkivbild.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

Hovrätten fastställer straffet för den 29-årige man som dömts för mordet på sin före detta flickvän. Kvinnan hittades död i en bostad i Kalix i april förra året.

I november dömdes mannen av Haparanda tingsrätt till 16 års fängelse för mord. Tingsrätten fann det styrkt att han dödat henne genom strypning.

29-åringen ville bli frikänd och överklagade domen. Men hovrätten för övre Norrland fastställer tingsrättens dom, skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons