Annons

HV71 tog klar seger mot Skellefteå

HV71 studsade tillbaka efter sitt bottennapp mot Malmö senast och besegrade Skellefteå med 3–0 på bortais.
Ishockey • Publicerad 19 december 2019
HV71s Emil Johansson jublar efter 1–0-målet tillsammans med sina lagkamrater under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Skellefteå och HV71 i Skellefteå Kraft Arena.
HV71s Emil Johansson jublar efter 1–0-målet tillsammans med sina lagkamrater under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Skellefteå och HV71 i Skellefteå Kraft Arena.Foto: Erland Segerstedt/TT

– Det är väldigt speciellt att spela här, såklart. Jag erkänner att det pirrade lite extra i kroppen, fortsätter han.

Säkert var det många på läktarna som önskade att Axel Holmström hade haft den svartgula tröjan på sig igen. I stället var 23-åringen tillbaka i bortalagets färger. Efter säsongen 2016-17 lämnade jättetalangen Skellefteå för att testa äventyret på andra sidan Atlanten.

Annons

Det gick inte så bra "over there", men efter en trög start i HV71 spelar Holmström numera en av huvudrollerna i laget.

– Jag kom in lite trevande, hade lite svårt med omställningen, men efter sådär tio omgångar började spelet att stämma. Spelar man bra brukar poängen komma, säger Holmström, som skaffade sig ett friläge redan efter 20 sekunders spel.

Lindström skadad

Något mål blev det inte den gången. Det kom i stället efter sju minuter i den andra perioden när han passade snett bakåt till backen Emil Johansson som mitt i slottet kunde pricka in 1–0 för HV71, hans andra mål för säsongen. HV71 kopplade ett klart grepp om händelserna på isen och släppte det aldrig.

Samtidigt bjöd Skellefteå på en av sina sämsta insatser i hemmaborgen den här säsongen – en inte särskilt kul julklapp för Skellefteåpubliken.

Storstjärnan Joakim Lindström satt skadad på läktaren och utan honom var det ingen som tog över rollen som ledargestalt. Det var hafsigt, stressigt och till synes utan tanke från Skellefteås sida.

"Inte alls nöjda"

Hemmalaget fick åtskilliga chanser att spela powerplay men spelet med en man mer fungerade inte alls.

– När vi inte får hål på dem i fem mot fem måste vi göra det i powerplay. Nu spelade vi det i åtta minuter utan att lyckas. Att bli nollade på hemmaplan är vi såklart inte alls nöjda med, säger Skellefteåtränaren Tommy Samuelsson.

I stället för Skellefteåkvittering kunde Smålandslaget göra 2–0 efter 14.25 i mittenperioden. Det var Linus Fröberg som stack fram klubban och styrde in en ströpuck.

3–0-målet kom i öppen kasse på slutet.

Skellefteå hade vunnit de fyra senaste matcherna mot HV 71 men den här gången var det inte mycket snack om saken. Smålandslaget var klart bättre.

Annons

– Vi visade en riktig bortaplansmentalitet. Hade en tråkig match i tisdags och bestämde oss för att kriga. Med hjälp av Gunnars målvaktsinsats gick det vägen, säger HV-tränaren Stephan Lundh, som sett en stark utveckling hos Axel Holmström under hösten.

– Han har verkligen gått framåt och blivit bättre och bättre. Axel har en enorm spelintelligens och är stark på pucken, säger Lundh.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons