Iksu vann toppmötet efter stark vändning

Innebandy • Publicerad 21 december 2019
Finländska stjärnan Vera Kauppi stod för ett mål när Iksu bortaslog Pixbo med 5–4. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Iksu gick vinnande ur lördagens bortamatch mot Pixbo med 5–4 och rycker därmed i toppen av superligan för damer i innebandy.

Länge såg det dock mörkt ut för Umeålaget som låg under med 2–4 med halva den tredje perioden kvar att spela. Men då reste sig Iksu och levererade en sällan skådad vändning.

Inom loppet av en minut och 27 sekunder hann man med att hämta ikapp till 4–4 genom Amanda Delgado Johansson och Vera Kauppi – och dessutom sätta avgörande 5–4 efter att Cornelia Fjellstedt punkterat matchen.

Resultatet betyder att Iksu leder serien med tre poäng före Mora och Pixbo som därmed åkte på sin andra förlust för säsongen.