Annons

Irak: Ny raketattack mot utländska styrkor

Irak • Publicerad 17 mars 2020
Ett fordon som i förra veckan tros ha använts för att avfyra raketer mot Tajibasen. Bilden har tillhandahållits av en medieorganisation som står den irakiska regeringen nära.
Ett fordon som i förra veckan tros ha använts för att avfyra raketer mot Tajibasen. Bilden har tillhandahållits av en medieorganisation som står den irakiska regeringen nära.Foto: Media Security Cell/AP/TT

För tredje gången på en vecka har västerländska styrkor i Irak utsatts för raketeld.

Den senaste attacken riktades mot basen Pasmaya (Besmaya) nära Bagdad sent på måndagen, meddelar Iraks militär. I vilken mån raketerna skadat människor eller materiel framgår inte.

Annons

I förra veckan besköts basen Taji, även det strax utanför Bagdad, vid två tillfällen. Två amerikaner och en britt dödades, och ett större antal militärer av olika nationaliteter skadades. På Taji är även svenskar stationerade, men de skadades inte.

Även tidigare under vintern har ett antal liknande dåd inträffat i Irak. USA har reagerat med ilska, och krävt att den irakiska regeringen gör mer för att hejda miliser som enligt Washington har kopplingar till Iraks militär.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons