Annons

Ishizaki lägger av: "Sorgset"

Fotboll • Publicerad 27 oktober 2019
Elfsborgs Stefan Ishizaki (gult) avslutar karriären. Arkivbild.
Elfsborgs Stefan Ishizaki (gult) avslutar karriären. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotbollssverige blir en profil fattigare. Stefan Ishizaki väljer att avsluta karriären efter säsongen och 37-åringen gör därmed sin sista match för Elfsborg borta mot Helsingborg på lördag.

– Självklart är det sorgset att en spelarkarriär är över. Men jag har haft en väldig tur. Jag har ändå kunnat hålla på med fotboll på högsta nivå i 21 år, och det är få förunnat att kunna hålla på med det man älskar så länge, säger mittfältaren i ett videoklipp på Elfsborgs hemsida.

Annons

Ishizaki har bland annat tagit två SM-guld med den allsvenska klubben, som han kom till första gången 2006.

Han stannade till 2013 innan han lämnade för Los Angeles Galaxy i USA, där han vann ligan 2014. Året därpå gick flyttlasset hem till AIK innan mittfältaren återvände till Elfsborg i fjol.

På meritlistan finns också 13 A-landskamper.

– Jag är otroligt stolt och otroligt nöjd när jag nu sitter och tittar tillbaka, säger Ishizaki, som kommer att tackas av i samband med hemmamötet med Göteborg på måndag tillsammans med Jon Jönsson och Kevin Stuhr Ellegaard, som också lämnar klubben.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons