Annons

Jimmie Ericsson avslutar karriären

Jimmie Ericsson lägger ner ishockeykarriären, rapporterar .
39-åringen har två SM-guld, ett OS-silver, ett VM-guld och 15 säsonger med Skellefteå i bagaget – men en avskuren hälsena sätter stopp för vidare spel.
Ishockey • Publicerad 10 januari 2020
Jimmie Ericsson avslutar karriären som ishockeyspelare. Arkivbild.
Jimmie Ericsson avslutar karriären som ishockeyspelare. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

– Jag vet att många hade hoppats att jag skulle komma tillbaka och spela och jag ville inte ge dem en tråkig julklapp. Men hälsenan och vaden har inte visat någon förbättring de senaste månaderna, säger Ericsson till tidningen.

I februari 2019 skar Ericsson av hälsenan i en SHL-match mot Luleå och har varit borta från isen sedan dess. Under hösten har han varit kontraktslös men hoppats på en comeback på isen.

Annons

– Jag hoppades in i det sista att jag skulle bli helt återställd. Men nej... det blev inte så, säger han till Expressen.

Jimmie Ericsson var en av de tongivande spelarna när Skellefteå gick från hockeyallsvenskan till att bli ett topplag i SHL under slutet av 2000-talet. 2011–2016 nådde laget sex raka SM-finaler och vann två av dem.

Totalt blev det 15 säsonger i klubben och bara Fredrik Lindgren har spelat fler matcher för Skellefteå. Ericsson hann dessutom med en sejour i SKA S:t Petersburg där han var med och vann KHL 2015.

I OS i Sotji blev det ett silver med Sverige efter en tung förlust mot Kanada i finalen. Vad som väntar nu vet han inte.

– Nu ska jag börja med att bara vara lite ledig, sedan får vi se vad jag hittar på. Jag är öppen för det mesta.

Rättad: I en tidigare version förekom felaktiga uppgifter om antalet VM-guld Ericsson vunnit.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons