Annons

Kiiskinens succédebut – sänkte Djurgården

Skellefteå imponerade, vann med 4–0 och gav Djurgården ett nytt svidande nederlag.
Debutanten Tuomas Kiiskinen levererade direkt.
Efter bara 38 sekunders spel gjorde finländaren sitt första mål i den svartgula tröjan, strax efteråt kom tvåan.
Ishockey • Publicerad 31 oktober 2019
Tuomas Kiiskinen gjorde en succédebut för Skellefteå AIK.
Tuomas Kiiskinen gjorde en succédebut för Skellefteå AIK.Foto: Erland Segerstedt/TT

Chocken efter tisdagens utskåpning mot Rögle såg ut att sitta kvar hos djurgårdsspelarna, som än en gång agerade energilöst från start. Med två tunga försvarspjäser som Marcus Högström och Jesper Pettersson avstängda för sina övergrepp i den matchen var det tunt i defensiven och Skellefteå kunde ta ledningen redan i det första bytet.

Imponerande debut

För några år sedan avgjorde Tuomas Kiiskinen finalserien mot Skellefteå när han gjorde målet som gav Växjö SM-guld. Nu gjorde han hejdundrande succé i sitt första framträdande för Skellefteå och slog direkt in en retur efter ett skott från Jonathan Pudas. Efter 9.40 gjorde finländaren också 2–0 när han styrde in ett skott från den nyblivne landslagsbacken Arvid Lundberg. Tala om debut.

Annons

Nästan säsongspremiär var det också för Skellefteåmålvakten Mantas Armalis som bara spelat en match tidigare men nu var tillbaka efter sin höftoperation. Och imponerade stort med en rad avancerade räddningar. För framåt var Djurgården definitivt inte ofarliga, men Armalis stängde ner sitt tidigare lag fullständigt.

Trendbrott för Skellefteå

Skellefteå hade tre raka förluster bakom sig men nu var det inget snack om saken. Farten var hög, försvaret bombsäkert och forwards målhungriga. Dessutom fungerade powerplay i det närmaste hundraprocentigt. Tacka Jesper Frödén för det.

Före den här matchen hade den tidigare AIK:aren gjort ett SHL-mål. Nu kom två till, båda i numerärt överläge. Båda dessutom snarlika när 25-åringen höll sig framme mellan tekningscirklarna och tryckte dit pucken från nära håll.

Matchen innebar ett markant trendbrott för Skellefteå men ännu en blek insats från Djurgårdens sida. Att laget är i kraftig obalans visade sig på nytt när Anton Hedman i tredje perioden fick matchstraff för huvudtackling.

På lördag väntar Färjestad på bortaplan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons