Annons
Nyheter

Klart: Hyrorna höjs i Blekinge

3 000 hushåll i Blekinge kommer få sin hyra höjd den 1 januari efter överenskommelse mellan Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen.
Blekinge • Publicerad 4 december 2019
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har nu avslutat de årliga hyresförhandlingarna i alla kommuner i Blekinge förutom Karlskrona. Det innebär att hyran för cirka 3 000 hushåll i Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström kommer att höjas den 1 januari 2020.

I Olofström höjs hyran med 1,25 procent, i Sölvesborg höjs den med 1,6 procent, i Karlshamns med 1,77 procent och i Ronneby med 1,87 procent.

Annons

– Förhandlingarna är avslutade på dessa orter, men vi kan konstatera att uppgörelserna ligger lägre än de kostnadsökningar fastighetsägarna har, säger Tommy Svensson, förhandlare på Fastighetsägarna Syd i ett pressmeddelande.

Enligt Fastighetsägarnas uträkningar har den generella hyresnivån i landet sjunkit de senaste åren eftersom att hyresnivåernas ökning varit lägre än inflationen.

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons