Annons

Misstänkt mord – kroppsdelar funna i skogen

Delar av en kropp har påträffats vid Hällede utanför Laholm på gränsen till Skåne. Polisen misstänker mord.
Det är andra gången på bara några månader som kroppsdelar påträffats i Halland.
Brott • Publicerad 29 januari 2020
För andra gången på ett par månader hittas kroppsdelar i Halland. Arkivbild
För andra gången på ett par månader hittas kroppsdelar i Halland. ArkivbildFoto: Stina Stjernkvist/TT

Tipset om fyndet kom till polisen under lördagskvällen, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på grova brott vid polisen, till TT.

– Det var allmänheten som hittade detta i lördags kväll, i samband med att de rörde sig i området, säger han och fortsätter:

Annons

– Det är ute i skogen, vid ett skogsområde i södra Halland på gränsen till Skåne, det är i en öppen plats i skogen som fyndet har gjorts.

Misstänkt mord

Polisen är företegen om fallet, men utreder det som ett misstänkt mord i nuläget.

– Dels är det omständigheterna, hur kroppen har hittats. Och sedan är det också på grund av hur kroppen ser ut, säger Perlinger som inte vill kommentera huruvida det finns synliga skador.

Polisen är företegen om hur många kroppsdelar det rör sig samt hur länge de kan ha legat på platsen.

Platsen är avspärrad och det har kunnat konstateras att de hittade kroppsdelarna är från en människa. En första undersökning har gjorts, men den döda personen är ännu inte identifierad.

– Nu ska vi få hjälp med att få fram en dna-profil.

Kungsbacka i november

Det är det andra fyndet av kroppsdelar i terräng som gjorts i Halland på kort tid. I november förra året larmades polis efter att en privatperson hittat delar av skelett i en skogsdunge i Kungsbacka kommun. Efter att polisen undersökt platsen kunde teknikerna konstatera att det rörde sig om mänskliga kvarlevor.

Men polisen tror i nuläget inte att de båda fallen hör ihop, enligt Perlinger.

– Nej, det är ändå 25-30 mil mellan platserna och den personen är identifierad och ärendet ligger i Göteborg, säger han och fortsätter:

– Jag tror att i det är en tillfällighet.

Annons

Lars-Gunnar Perlinger, som arbetat i området i runt 17 år, säger till TT att han aldrig varit med om något liknande.

– Jag har aldrig varit med om att vi i Halland har hittat lik på detta viset. Två stycken på mindre än tre månader, det förefaller vara ganska unikt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons