1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Annons
Innehåll från C4 Shopping

Kung Christians hjortar återuppstår i julskrud

Nu är exakt 87 456 lampor på en åtta km ljusslinga tända på C4 Shopping! Det är en julbelysning som ger energi, säger Daniel Eklund, centrumchef.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

- C4 Shopping har sedan det öppnade 20 september överträffat alla våra förväntningar och det är viktigt för regionen. Pengar som under julhandeln annars skulle ha gått till västra sidan av Skåne och de stora köpcentrum som finns där, stannar nu istället på den östra sidan. Det skapar tillväxt och jobb, säger Daniel.

Nu står julen för dörren och C4 har investerat i en julbelysning som tar vara på kulturhistorien.

Danske kungen Christian IV grundade Christianstad 1614 precis på den plats vid Hammarhus där C4 Shopping nu ligger. På den tiden fanns här många gårdar och vidsträckta jaktmarker med bland annat hjort. - Vi vill ta vara på den kulturhistoriska mark där nu C4 ligger och har därför skapat en julbelysning med inriktning på hjortar med olika motiv i respektive tre entréer. - Högsta hjorten är nästan sju meter hög, säger Daniel Eklund, centrumchef.

Varje entré ser annorlunda ut och ljusslingan är med sina 8 748 meter lång, vilket nästan är lika långt som Mount Everest är högt (8 848 meter)

Är det nödvändigt med en ljusslinga?

- Vår julbelysning är speciell. Vi vill lysa upp tillvaron för alla besökare inför julen och med kopplingen till historien om var vi befinner oss, vill vi skapa en fin symbolik, säger Daniel.

Att bygga och verka på ett sätt som minskar människans miljötryck på jorden är en självklarhet för oss. Därför är C4 Shopping ett miljöcertifierat handelsområde där varje detalj är planerad utifrån ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv.

- Tack vara ny teknik som LED-lampor, blir vår ljusslinga energisnål. Ljusslingorna tog fyra nätter att montera och när julen så småningom ska städas ut, gäller det att inte slänga ner den i lådan huller om buller, säger Daniel

Mer hopp tänds

In för vår första jul på C4 blir det Luciafirande och andra arrangemang som hjärtstartare och HLR utbildning (hjärt- och lungräddning)

- En hjärtstartare är väldigt enkel att använda och det är i princip omöjligt att göra fel, men det finns en del man bör känna till. I en stressig akutsituation är det extra tryggt att ha övat de olika momenten så att du vet hur maskinen fungerar på både spädbarn, barn och vuxna. Nu får du chansen att prova, avslutar Daniel Eklund, centrumchef.

De virtuella istapparna utanför rör sig i ett träd som hälsar dig välkommen till en magisk jul på C4.

Läs mer här!