Annons
Nyheter

Långa fängelsestraff för bostadsrättsfiffel

Brott • Publicerad 27 april 2020
En bostadsrättsförening i Malmö snuvades på drygt 50 miljoner kronor. Nu döms den före detta ordföranden och vicevärden till långa fängelsestraff. Arkivbild.
En bostadsrättsförening i Malmö snuvades på drygt 50 miljoner kronor. Nu döms den före detta ordföranden och vicevärden till långa fängelsestraff. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

En bostadsrättsförening i Malmö förlorade drygt 50 miljoner kronor genom de brott som begicks av föreningens ordförande och vicevärd. Det slår Malmö tingsrätt fast i en dom som ger den före detta ordföranden knappt fyra och ett halv års fängelse och den före detta vicevärden drygt tre års fängelse. Båda döms för fyra fall av grov trolöshet mot huvudman, skriver Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande.

Samtidigt döms en person som företrädde en entreprenör för samma brott till drygt ett års fängelse. Däremot frias tre tidigare styrelseledamöter i bostadsrättsföreningen, två av dem för att de saknade uppsåt att begå brott och den tredje för att den personen inte anses ha begått något brott.

Annons

Pengar fördes ut ur bostadsrättsföreningen under täckmantel – det hette att det var förskottsbetalningar till olika projekt.

Tingsrätten har inte tagit ställning till om några skadestånd ska betalas ut, eftersom den frågan avgörs i andra mål hos domstolen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons