Annons

M vill minska antalet asylsökande i Sverige

Politik • Publicerad 11 november 2019
Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström och partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard. Arkivbild.
Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström och partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Moderaterna säger att Sverige bör ta emot betydligt färre asylsökande. I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver partiets gruppledare i riksdagen, Tobias Billström, och Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson, att Sverige bör ligga på ungefär samma nivå som Norge, Danmark och Finland. Det vill säga 5 000–8 000 asylsökande per år, i stället för omkring 21 000 personer årligen som i dag.

Som åtgärder för att minska antalet asylsökande föreslås att en så kallad säkra länder-lista upprättas. M vill även att utvisningar ska genomföras mer effektivt och man vill bland annat ta bort rätten till sjukvård, utöver akutvård, för vuxna som lever gömda, samt skärpa reglerna för anhöriginvandring.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons