1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mållös tränardebut för Gustavsson

Jumbons desperata jakt på att säkra det allsvenska kontrakt fortsätter efter 0–0 borta mot Örebro.
Och Tony Gustavsson fick med sig en poäng i sin första match som Gif Sundsvalls huvudtränare.
Tony Gustavssons första match som tränare för Sundsvall blev mållös mot Örebro.
Foto: Conny Sillén/TT

Under landslagsuppehållet sparkade krisklubben tränaren Joel Cedergren och lockade hem Sundsvallssonen Tony Gustavsson som lämnat USA:s damlandslag. Och entusiasmen när han ledde laget till ett kryss mot Örebro var stor hos Tony Gustavsson som varit borta från allsvenskan i tio år efter att han fått sparken från Hammarby. 

– Det känns otroligt inspirerande att vara tillbaka i allsvenskan och i Sundsvall. Men det är klart att jag kanske hade trott att tajmingen och läget skulle varit annorlunda. Det är ett extremt tufft läge Sundsvall är i, men det är också ett läge som jag är villiga att ta mig an. Och jag kommer göra allt som står i min makt för att försöka rädda det allsvenska kontraktet, säger Gustavsson.

Få målchanser

Det skapades inte speciellt många heta målchanser i något av straffområdena denna soliga lördagseftermiddag. Närmast nätkänning i första halvleken var Peter Wilson när han tryckte iväg ett lurigt skott efter drygt 20 minuter – men anfallaren som var tillbaka i Giffarnas startelva lyckades ändå inte överlista målvakten Oscar Jansson som styrde undan bollen vid höga stolpen.  

Efter pausen hade Örebro ett trippelläge efter ett inlägg från höger. Anfallaren Viktor Prodell missade två gånger om och även mittfältaren Johan Bertilsson var framme – men bollen passerade aldrig mållinjen efter de tilltrasslade situationerna i straffområdet.

"Närmast segern"

I övrigt var det inte så mycket mer att rapportera om i chansväg – även om Sundsvall visade mest vilja att gå för tre poäng på slutet.

– Det är vi som är närmast segern sista fem minuterna. Och att våga göra det i vårt utsatta läge, det berömmer jag verkligen killarna för. Men den attityden måste vi också ha, säger Tony Gustavsson.

Då matchen förblev mållös så har nu Gif Sundsvall tre poäng upp till kvalplats. Örebro är alltjämt kvar på åttonde plats i tabellen.