Annons
Nyheter

Man åtalas för styckmord och våldtäkt

En 28-årig man har åtalats misstänkt för att ha huggit ihjäl en 30-årig man. Han ska också ha styckat kroppen och grävt ned den vid en ensligt belägen gård i Köpings kommun, enligt åtalet.
Brott • Publicerad 8 maj 2020
En man och en kvinna har åtalats misstänkta för mord respektive skyddande av brottsling. Arkivbild.
En man och en kvinna har åtalats misstänkta för mord respektive skyddande av brottsling. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna åtalas tillsammans med mannen misstänkt för brott mot griftefrid.

De två ska tillsammans ha hjälpts åt att stycka kroppen. Mannen misstänks ha använt kvinnans bil för att transportera kvarlevorna och slutligen grävt ned dessa i en komposthög.

Annons

I andra hand åtalas kvinnan för medhjälp till brott mot griftefrid.

Hon åtalas också för skyddande av brottsling för att ha hjälpt mannen att gömma kniven och förstöra bevis som dator, kläder, telefon och bankkort. Hon har även handlat redskap och produkter för att mannen skulle kunna göra sig av med kroppen, enligt åtalet.

Det misstänkta mordet ägde rum i december förra året och tät telefonkontakt pågick mellan mannen och kvinnan under dagarna efter mordet.

Utöver mordet åtalas mannen för grov kvinnofridskränkning och våldtäkt mot den misstänkta kvinnan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons