Annons
Nyheter

Man dödades av 66 hugg mot huvudet – två döms

Brott • Publicerad 3 juli 2020
Åklagaren beskriver brottet som ett synnerligen brutalt mord, enligt GP. Arkivbild.
Åklagaren beskriver brottet som ett synnerligen brutalt mord, enligt GP. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I december förra året hittades en man i 20-årsåldern död utanför en förskola i Lövgärdet i Göteborg. Mannen hade fått motta 66 knivhugg, skriver GP.

– Det är 66 knivhugg mot huvud, hals och ansikte. Sedan är det slag och sparkar mot kroppen också. Det verkar som att ett hugg mot halsen är det dödande hugget, har kammaråklagare Linda Wiking berättat enligt tidningen.

Annons

Nu döms två personer för brottet. Åklagarens teori är att gärningsmännen först planerade att råna offret på narkotika. Men konfrontationen slutade med dödligt knivvåld och en av gärningsmännen, en 17-årig pojke, döms för rån och mord till tre år och sex månaders sluten ungdomsvård. Den andra gärningsmannen, som är 20 år, döms till fängelse i två år, för rån och skyddande av brottsling, grovt brott. Det senare då 20-åringen hjälpte till att flytta kroppen till terrängen, enligt tingsrätten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons