Annons

Märta gör Baryard Johnsson snabbare

Speedhästen Second Chance drar in segrar och stålar åt Malin Baryard Johnsson.
Men också:
Ridsport • Publicerad 12 juli 2019
Malin Baryard Johnsson och Second Chance tog andra raka segern i Falsterbo. Arkivbild.
Malin Baryard Johnsson och Second Chance tog andra raka segern i Falsterbo. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Second Chance, med smeknamnet Märta, har fått chansen två gånger i Falsterbo.

Hon tog båda.

Annons

Dagen efter segern i 1,45-hoppningen i hästshowen var stoet på nytt snabbast på samma hinderhöjder.

– Min Märta är i superform och tycker att det här är minst lika roligt som jag. Det är bara att hänga med, liksom. Det är jätteroligt att vara här och när man också vet att man är i form och har hästar som kan vara med och slåss om segrarna.

Ritten på Märta var en perfekt uppladdning inför eftermiddagens stora begivenhet – Falsterbos GP på mästerskapshästen Indiana, ett sto som är ämnat och tränat för de riktigt höga hindren runt 1,60 meter.

Framgångarna på Märta spiller över på Malin Baryard Johnsson när hon sätter sig i sadeln på Indiana.

– Ska du vinna en grand prix måste det gå svinfort. Det går nästan lika fort som i de här klasserna. Då gäller det att du som ryttare har det i dig. Annars förlorar du en sekund och då är det kört, säger Baryard Johnsson.

– Tappar du en snabb häst som jag gjort i perioder, tappar man det snabba själv. Jag är en snabb ryttare och blir snabbare med snabba hästar.

Baryard Johnsson var en dryg halvsekund snabbare än fransmannen Edward Levy och nästan sekunden snabbare än Peder Fredricson på Kirlo van den Bosrand.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons