Annons
Nyheter

Medan du sov: Här är nattens händelser

Misstänkt mordförsök i Kristianstad, John Lundvik redan segertippad i Eurovision och många skadade vid turbulens på transatlantiskt flyg. Här nattens nyheter – lokalt och i omvärlden.
Publicerad 10 mars 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En A-traktor har kört in i ett hus i Hassle Brösarp i Skurups kommun. Enligt polisen fanns två personer i bilen. Båda har förts till sjukhuset i Ystad, men skadeläget är oklart.

Annons

Bilen ska ha kört in med sådan kraft att det blivit en spricka i huset.

Polisen misstankar om att föraren kan vara skyldig till vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

– Vi kommer att undersöka fordonet för att se om den kan gå i högre hastighet än vad som är tillåtet, säger Magnus Svall inre befäl vid polisen i Ystad.

Polisen spärrade av delar av centrala Kristianstad vid klockan två i natt, efter att en man ska ha blivit knivhuggen.

– Den är en polispatrull som anträffar en man som är allvarligt skadad. Initialt så tror vi att skadorna tillfogats av någon form av kniv, säger Marielle Kamp inre befäl vid polisen i Kristianstad.

En person i 20-års åldern har frihetsberövats under natten.

Två män i Perstorp ska ha blivit rånade av flera gärningsmän. Offren uppger för polisen att de blivit påhoppade bakifrån och sen blivit sparkade och slagna knogjärn och batong.

Gärningsmännen ska ha fått med sig mobiler, hörlurar, bankkort och kontanter.

Sverige

Melodifestivalvinnaren John Lundvik är redan en av favoriterna till att vinna hela Eurovision Song Contest. Nästan alla årets bidrag har tillkännagetts och oddsmakarna har Nederländerna som favorit före Ryssland och Sverige.

Annons

Lundvik tävlar även som låtskrivare för Storbritanniens bidrag ”Bigger than us” med Michael Rice. Den har i nuläget inte lika stora vinstchanser. Den är rankad på plats 28 av 41 bidrag, enligt en sammanställning av Eurovision world.

Sökandet efter den gärningsman som på lördagen sköt ihjäl en man i 20-årsåldern vid Älvsjö pendeltågsstation i södra Stockholm fortsätter. Polisen hade vid 01-tiden inte gripit något misstänkt, och ville inte vidare kommentera sökinsatsen.

Skottlossningen inträffade i biljetthallen inne på stationen på lördagseftermiddagen. Polisen stängde under kvällen av pendeltågsstationen för teknisk undersökning. Stationen öppnades åter för trafik vid 23.35 på lördagskvällen.

En förundersökning om mord är inledd.

Världen

När ett par kom hem från en semester i Florida upptäckte de att grannens hus i Kanadas huvudstad Ottawa var helt omgivet av enorma mängder snö på en helt oskottad tomt. Inga spår syntes varken till eller från byggnaden och heller inga livstecken i övrigt. De hemkomna semesterfirarna blev oroade och larmade polisen, som efter en och en halv timmes snöröjning kunde rädda den äldre man som varit isolerad i huset i flera veckor.

Ottawa har fått över två meter snö i vinter. Den äldre mannen, som grannarna betecknar som något av en enstöring, berättade att han ransonerat de livsmedel som fanns i huset och bland annat ätit mat från konserver.

"Poliserna kommer att leverera livsmedel till honom och kontakta samhällsservice som ser till att han får stöd framöver", skriver Ottawapolisen på Twitter

Ovanligt brutal luftturbulens har drabbat en Turkish Airlines-flygning till New York. Ett 30-tal passagerare fick sjukvård efter landningen på flygplatsen JFK, skriver brandmyndigheten FDNY.

Tio av dessa, varav minst en med ett benbrott, fick enligt medier föras till sjukhus.

Flygningen TK1 lyfte från Istanbul på lördagseftermiddagen, och kunde trots turbulensen landa före utsatt tid på JFK på kvällen.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons