Annons

Misstänks ha kastat verktyg på sonen – åtalas

Brott • Publicerad 31 oktober 2019
Mannen misstänks för att ha slagit sin fru och sin son under flera år. Arkivbild.
Mannen misstänks för att ha slagit sin fru och sin son under flera år. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En man i Skövde misstänks för att ha slagit och hotat sin son och sin fru under flera år. Nu har en åklagare väckt åtal mot mannen.

Första gången mannen gav sig på den nu 13-åriga sonen var i slutet av 2014, han misstänks bland annat för att ha jagat honom i bostaden och för att ha slagit honom i ryggen med en knuten näve. Han har kastat verktyg och en stekpanna mot sonen och slagit honom i ansiktet. Mannen ska också ha kränkt sonen genom att kalla honom för "idiot" och hotat med att kasta ut honom, enligt åtalet.

Mannen misstänks också för att ha bränt upp sin frus kläder och för att ha slagit och sparkat henne i ryggen. En av gångerna som mannen gav sig på kvinnan var hon enligt åtalet nyopererad. Mannen som suttit häktad sedan i mitten av september är nu åtalad för grov kvinnofridskränkning och grov fridskränkning mot sonen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons