Annons

Kvinna mördad – polisen utreder tjänstefel

En man har anhållits misstänkt för mord på en kvinna i Kungsbacka. Förutom mordutredningen pågår även en utredning om tjänstefel mot flera poliser som haft kontakt med kvinnan efter att hon larmat om att mannen hotat henne.
Brott • Publicerad 26 december 2019
En man har anhållits misstänkt för mord i Kungsbacka. Arkivbild.
En man har anhållits misstänkt för mord i Kungsbacka. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan hittades död i sin bostad under juldagsnatten. Omständigheterna kring mordet är inte kända men polisen skriver på sin hemsida att offret och den misstänkte gärningsmannen, båda i 50-årsåldern, tidigare har haft en relation.

– Det kommer att genomföras ytterligare en teknisk undersökning i eftermiddag. Därför är vi än så länge restriktiva med att berätta hur den här kvinnan bragts om livet, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

Annons

Tidigare under juldagskvällen besökte polisen kvinnan sedan hon mottagit hot från mannen, oklart i vilken form. Han ska även ha hotat att ta sitt eget liv. Men efter att ha hört kvinnan berätta om hoten valde poliserna som besökte henne att inte upprätta en anmälan.

– Det var inte tillräckligt för olaga hot, var deras bedömning, säger Christer Fuxborg.

Några timmar senare, vid midnatt, hörde mannen av sig till polisen och sade att han dödat kvinnan. Polisen har nu inlett en utredning om tjänstefel.

– Alla inblandade poliser kommer att höras, säger Christer Fuxborg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons