Annons

Misstänkta för intrång på skyddsobjekt släppta

Brott • Publicerad 27 september 2019
Två personer greps och anhölls under torsdagen misstänkta för intrång på ett militärt skyddsobjekt i Upplands-Bro. Arkivbild.
Två personer greps och anhölls under torsdagen misstänkta för intrång på ett militärt skyddsobjekt i Upplands-Bro. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer som greps för att ha tagit sig in på ett militärt skyddsobjekt i Upplands-Bro i torsdags har släppts på fri fot. De släpptes i omgångar, den ena vid lunchtid och den andre runt klockan fyra på fredagseftermiddagen.

– Jag har rubricerat det som ringa brott och jag har hävt frihetsberövandet under eftermiddagen, säger åklagare Martin Westling till TT.

Annons

Han vill inte kommentera orsaken med hänvisning till förundersökningssekretess. De båda personerna är fortfarande misstänkta med rubriceringen ringa obehörigt tillträde till skyddsobjekt.

Enligt uppgifter i Aftonbladet rör det sig om två utländska medborgare men Martin Westling vill inte gå in på närmare detaljer.

– Det går jag inte in på. De heter bara "Sekretess A" och "Sekretess B" i mina papper.

Förundersökningen fortsätter med att hämta in ytterligare information som inte utgår från de misstänkta utan snarare från Försvarsmakten, enligt åklagaren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons