Norska oljefondens tapp – 1 330 miljarder

Yngve Slyngstad, chef för den norska oljefonden. Arkivbild.
Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Coronavirusets negativa konsekvenser slår brett och inte heller den norska oljefonden kommer undan. Den statliga norska pensionsfonden som förvaltar landets oljeintäkter har i år haft en negativ avkastning på 16 procent, lika med ett tapp på 1 330 miljarder norska kronor. Norrmän som nu ser med oro hur deras pensionspengar går upp i rök ska dock inte vara så nervösa enligt Yngve Slyngstad, chef för fonden:

– Vi måste vara förberedda på sådana här korrigeringar. Vi har lagt en långsiktig strategi där vi ser en horisont på 30 år eller mer så detta är inom våra förväntningar och vi har varit förberedda, säger han.

Sedan värdet på fondens aktieinnehav sjunkit kraftigt ligger nu andelen aktier på 65 procent av den totala investeringen, det är under den gräns på 70 procent som ursprungligen ska ha.

Slyngstad vill dock inte uttala sig om det betyder att man nu från fondens sida börjat att investera mot aktiemarknaden igen.

Läs mer

Sport

Andra raka segern för IFK i bottenstriden

Efter första vinsten på sju matcher senast verkar det ha lossnat för IFK Kristianstad i division 1.

Sport

Setkovs ersättare klar – poängstark back klar för KIK

Kristianstads IK har jagat en ersättare till Malte Setkov.

Sport

Utsågs till årets spelare – klar för division 1-satsning

Målvakten och Kristianstadsbon Adam Larsson, med förflutet i Mjällby, Bromölla, IFK Hässleholm och senast Hässleholms IF, är klar för en division 1-satsning med Helsingborgsklubben Eskilsminne IF.

Sport

Domarna i skottgluggen när KIK föll mot Timrå

Kristianstads IK förlorade med 1–2 borta mot topplaget Timrå IK.

Sport

Riley Bourbonnais – där har ni KIK:s frälsare

Precis före nedsläpp mot Södertälje SK släppte Kristianstads IK namnet på sin nyårsbomb.