Annons

Ny succé för Lehner – höll nollan mot New Jersey

Målvakten Robin Lehner storspelade även i sin andra match för nya laget Vegas och höll nollan i 3–0-segern mot New Jersey.
Ishockey • Publicerad 4 mars 2020
Vegas-målvakten Robin Lehner höll nollan mot New Jersey.
Vegas-målvakten Robin Lehner höll nollan mot New Jersey.Foto: John Locher/AP/TT

Lehner räddade alla 27 skott som han fick på sig.

– Det var ytterligare ett steg och det känns bättre och bättre. Men killarna spelade också bra. Jag ska bara fortsätta att bygga på mitt spel och komma tillbaka till mitt gamla spel, säger Lehner till Las Vegas-tidningen Review Journal.

Annons

Det var 15:e gången som han håller nollan i en NHL-match, den första den här säsongen. Svensken trejdades från Chicago i förra veckan och hyllades även efter Vegas-debuten i helgen (4–2-seger mot Buffalo).

"Fantastisk möjlighet"

– Det är en fantastisk möjlighet att få spela med (förstemålvakten) Marc-André Fleury. Jag försöker bara göra mitt bästa när jag får chansen att spela, säger Lehner.

Tränaren Pete DeBoer var förstås nöjd.

– Vår målvakt gjorde några fina räddningar i rätt läge och i tredje perioden spelade vi riktigt bra, säger han.

Karlssons 100:e mål

William Karlsson bidrog också starkt till Vegas seger. Han gjorde 2–0 bara 37 sekunder in i tredje perioden, hans 15:e mål för säsongen men också hans 100:e mål totalt i NHL. Karlsson svarade även för en assist.

För Vegas var det nionde segern i de tio senaste matcherna och laget leder Pacific Division två poäng före Edmonton.

Lehners gamla lag Chicago besegrade Anaheim med 6–2, mycket tack vare lagets svenskar. Alexander Nylander gjorde ett mål och en assist, Adam Boqvist två assist och Lucas Carlsson en.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons